Fokkersdag in het teken van 90 jarig bestaansfeest! En hoe!

0V2A3203_cr

Op 16 september in de ochtend meld iedere inschrijver zich bij het secretariaat om zijn catalogus op te halen en zijn verschuldigd inschrijfgeld te betalen. Hierna begint onze vergadering. Na een aantal formele dingen word medegedeeld dat Geert Meijer vanaf het nieuwe seizoen de nieuwe penningmeester zal zijn.

Onze club bestaat 90 jaar en dat laten we niet zonder slag of stoot aan ons voorbij gaan.

De heren Wim Lindeboom, Koos Thalen en Evert Meerveld worden benoemd tot lid van verdienste vanwege hun liefde en vasthoudendheid ten overstaan van hun ras en hun bijdrage voor het behoud en verbetering hiervan.

Evert Meerveld vanwege zijn jarenlange inzet voor het ras de Marter maar ook als bestuurslid en grote drive achter de samenstelling van het boek dat werd uitgegeven ter ere van ons 75 jarig bestaansfeest.

Koos Thalen vanwege zijn jarenlange liefde en passie voor het ras de Van Beveren. Wii kunnen oprecht beweren dat als Koos er niet was geweest het ras in Nederland allang was verdwenen. Dankzij Koos hebben we nu toch weer een aantal liefhebbers en niet onverdienstelijk.

Wim Lindeboom werd vorig jaar niet voor niets benoemd tot fokker van het jaar van Kleindierliefhebbers Nederland. Wim liet met zijn ras de Zilvervos een aantal keren het afgelopen jaar menig konijnenfokker zijn hielen zien. Wat een kwaliteit heeft Wim. Maar ook de Groot Chinchilla die hij onder zijn hoede nam kwam weer heel positief op de kaart te staan. AL met al een verdienstelijke staat voor beide rassen.

Hier bleef het niet bij want bij de rondvraag nam Eric het woord en gaf een opsomming vanaf 1933 tot op heden van alle voorzitters die de revue zijn gepasseerd. Juist vandaag is het moment dat onze huidge voorzitter Fons Verrijdt precies 25 jaar voorzitter is. En ook de enige voorzitter die het zo lang in zijn handen heeft. Daarom heeft de club besloten Fons te benoemen als Erevoorzitter van de Chinchillaclub.

Met ruim 70 dieren in de kooien en 5 keurmeesters is zo een keuring vrij snel voor elkaar Fraaite dier van de C Klasse werd een Klein Chinchilla van Wim Lindeboom. Aad Molenkamp won bij de oude dieren en de Fraaiste van de Chinchillaclub was voor Wim Lindeboom met een fantastische Zwarte Zilvervos. Al met al een geslaagde fokkersdag en bedankt voor jullie inzendingen en de hulp bij het opruimen van de ruimte. Tot op onze Clubshow tijdens de Noordshow 2024.