Chinchillaclub op de kaart!

20230617_104155

Wij hebben er twee bijzondere mensen bij. Vandaag op 17 juni 2023 werden twee heren tijdens de Algemene ledenvergadering van Kleindierliefhebbers Nederland in het zonnetje gezet. Beide zijn leden van onze club. Een daarvan werd Erelid van KLN en de ander werd gehuldigd als fokker van het jaar.

Onze voorzitter Fons Verrijdt werd verdient Erelid van onze KLN. Fons heeft vele werkzaamheden verricht voor ons allen.

De in Eindhoven geboren Fons heeft een motto: “Stilstand is achteruitgang” Fons is een voorstander van een brede horizon en vooruitkijken. Vasthouden aan mooie tradities, maar ook durven loslaten om vernieuwing niet onnodig in de weg te staan.

Fons heeft veel functies bekleed en is op dit moment de ENIGE keurmeesters die de A status heeft van alle diergroepen binnen de haren. Sinds 2002 A keurmeester Kleine Knagers, sinds 2007 A Keurmeester van de Cavia’s en sinds 2017 A keurmeester Konijnen. Op dit moment fokt Fons Engelse Hangoren en Zwartgrannen en ook een nieuwe creatie hamster bewoond zijn woning in Harderwijk. Wij feliciteren Fons met dit erelidmaatschap wat hij dik verdient heeft.

Wat een verrassing voor Wim Lindeboom toen hij naar voren werd geroepen als Fokker van het Jaar.

Wim woont in Heerde en is van kleins af aan, aan de hand van zijn vader aangestoken met het fokken van konijnen. Wim fokt Hollanders en Zilvervossen. En zeker niet onverdienstelijk. Wim is Lid van de Hollanderclub en de Nederlandse Chinchillaclub en bij beide clubs clubkeurmeester.

Wim heeft echter een grote liefde en dat zijn de Zilvervossen. Wim is bij eventueel voorgestelde standaardwijzigingen een moeilijk te nemen horde. Maar Wim is ook een man die zich goed kan aanpassen en bewijst dat hij een fokkerskunstenaar is. In 2021 showde hij op de IJsselvlietshow een Zilvervos die reservekampioen werd van de show met predicaat U 98. Maar een jaar later in 2022 sloeg Wim zijn grote slag. Hij won de Show met een Zilvervos met predicaat U 98 en werd tevens reserve kampioen met een Hollander Bruingrijs met predicaat U 98. Een prestatie van wereldformaat.

Ook voor Wim een dikke felicitatie namens de Chinchillaclub

2 thoughts on “Chinchillaclub op de kaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *