Meneer Brouwers heeft ons verlaten

Foto 4

Op 19 maart jl. bereikte ons het droevige bericht dat onze Meneer Brouwers toch nog onverwachts is komen te overlijden. We wisten dat zijn gezondheid zeer broos was, wat hij ook aangaf op de laatste fokkersdag waarbij hij vertelde dat het “kaarsje” bijna opgebrand was.

Adrie was de nestor van de Groot Chinchilla, en fokte dit mooie ras, vele jaren lang met groot succes.

Meneer Brouwers, zoals wij hem altijd aanspraken, bezocht tot op het laatst trouw de jaarlijkse fokkersdag, waarbij hij ook altijd zijn prachtige dieren inzond en vaste schrijver was bij een keurmeester. Hij was opbouwend kritisch omtrent de vele veranderingen in de kleindiersport en was een zeer goede raadgever aan de jonge en nieuwe fokkers van zijn geliefde ras de Groot Chinchilla.

Zijn dieren zijn daarom, op zijn eigen verzoek, ondergebracht en verdeeld onder de fokkers, zodat zijn zorgvuldig opgebouwde stam niet verloren gaat.

We zullen deze markante en nobele en eerlijke man enorm gaan missen in onze club.

Wij wensen de naasten van Adrie Brouwers veel sterkte bij het dragen van het verlies van hun geliefde.

Het bestuur van de Chinchillaclub heeft besloten om vanaf dit jaar, jaarlijks, de Adrie Brouwers Bokaal in te zetten als wisselbeker voor de fraaiste Groot Chinchilla van de fokkersdag.

Namens het bestuur en leden van de  Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers.

Fons verrijdt

Ere-voorzitter