Chinchillaclub feliciteert Evert Meerveld

94433217_1337632683112194_8352658041400721408_n

Evert Meerveld is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau !!

Evert is meer dan 45 jaar lid van onze club. Hij eigenlijk meteen na lid te zijn geworden ook actief geworden binnen het bestuur. Evert heeft tot 2015 in het bestuur gezeten en hier diverse functies bekleed.

Evert heeft diverse rassen gefokt en met succes. Doch zijn voorliefde voor het ras Marter blijft hem bekoren. Samen en veelal onder leiding van Evert heeft de club in 2007 een boek uitgebracht ter ere van haar 75 jarig jubileum. In de 2 jaren vooraf heeft Evert met name teksten en foto’s aangeleverd. Ook de zoektocht naar de juiste uitgever lag in Everts handen. In die periode stak hij bijna dagelijks ruim tijd in onze club.

Kritisch op de handelingen van de keurmeester

Voor ons als bestuur is hij altijd nog wel een vraagbaak waar wij altijd terecht kunnen.

Evert Meerveld een liefhebber van konijnenrassen en bovenal een bijzondere man die een eigen uitgesproken mening heeft.

Bestuur en leden van de Nederlandse Chinchillaclub feliciteren de heer Evert Meerveld met deze onderscheiding.

Logo Gallinova

Onderstaand de bijschrift van de organisatie van Gallinova.

Evert is één van de nestors van onze vereniging. Begonnen als konijnenfokker van rassen die we in Nederland dreigen te verliezen. Jaren zorgde hij er maandelijks voor dat de konijnen getatoeëerd werden. Maar daarnaast is Evert vooral de man voor en achter de schermen van Gallinova. In zijn rol als bestuurslid. In zijn rol als gezicht van de vereniging. In zijn rol als organisator, eerst van de beurs en de kleindierenshow, later alleen de kleindierenshow. In zijn rol als fotograaf, waarin hij jaarlijks ons laat terugkijken op de mooie dingen die we als vereniging hebben meegemaakt. In zijn rol als persoon die alle vrijwilligers op de juiste plek aan het werk heeft. Rollen die Evert met verve vervult. Daarnaast is Evert een persoon met een duidelijke mening, je weet wat je aan hem hebt. Dat betekent soms ook duidelijk aangeven wat voor vereniging Gallinova is en wat voor mensen daar op hun plaats zouden kunnen zijn.

Altijd het dialoog vinden
Evert zijn liefde voor konijnen.

Een bijzondere activiteit was het jaarlijks organiseren van de Gallinova-beurs, een plaatselijke activiteit waarbij de pluimveesector en de samenleving elkaar ontmoetten. Vanuit de jaren dertig-veertig vooral een zakenbeurs voor pluimveehouders uit de regio waarbij de nieuwste snufjes op het pluimveegebied getoond werden. Gallinova heeft duidelijke een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de belangrijke plaats die de pluimveesector ook tot op heden in Barneveld inneemt! Meer dan 15.000-20.000 mensen kwamen naar de beurs toe en Gallinova was een jaarlijks uitje voor talloze Barnevelders. Evert heeft hier een enorm belangrijke rol in gehad. Hij was de contactpersoon richting fokkers en standhouders en regelde het allemaal op zijn manier.

Kortom een duizendpoot die deze onderscheiding dubbel en dwars verdiend heeft!!