Fraaie resultaten op de Noordshow

1280×720-H9f

Op de Noordshow hebben onze clubrassen zich van een positieve kant laten zien.

Alhoewel er maar 59 dieren waren ingeschreven heeft de keurmeester van dienst genoten van onze rassen.

Met uitzondering van de Parelgrijs van Halle waren al onze rassen aanwezig en zelfs in meerdere kleurslagen.

De Groot Chinchilla was met 3 dieren als start niet van al te beste kwaliteit. Daar hebben we nog een lange weg mee te gaan. De van Beveren waren al weer verheugend om te zien dat de kwaliteit ligt vooruit gaat. Een schouderklop voor Koos Thalen die er ieder jaar weer zijn liefde voor dit ras niet onder stoelen of banken steekt. Bij de Zilvervossen zat het venijn in de start, Wim Lindeboom showde 2 top dieren. 1 x Man jong met F 96 en de latere winnaar van onze clubrassen in kooi 813 met F 97 een fraaie vertegenwoordiger zoals we ze nu willen hebben. Overigens ook de kleuren Blauw en Bruin waren vertegenwoordigd met een gemiddelde ZG kwaliteit..

De Marters waren in 3 kleurslagen aanwezig. Donke Sepia, Midden Sepia en Midden Geel. Fantastisch om dit rijtje Marters te zien. Winnaar werd een Midden Geel Marter met F 96. Een fraai dier die op de eindjury zelf 1x een 10 kreeg.

De Klein chinchilla eindelijk weer meerdere dieren in de kooien die ons verheugden met de juiste pelzen en goede kleur. Enkel door het zachte weer zijn deze pelzen moeilijk vast te houden. Veel dieren al over de top. Een Fraai dier van Marinda Bakker met F 96,5.

Afsluitend de Zwartgrannen die toch van hoge kwaliteit waren doch niet absoluut top. Let op dat we wel duidelijk waas moeten zien die wel regelmatig dient te zijn. De zwarte ooromzoming mag weliswaar niet storend worden. Fraaiste dier zat in kooi 1381 met F 95,5.

Al met al mooie predikaten voor onze rassen die het al moeilijk genoeg hebben tussen het geweld van Weners, Vlamen, Kleurdwergen en Hangoordwergen. Wij als Club feliciteren Patrick Bakker met zijn overwinning op de Noordshow met een Rex Castor.