Dierenparade Noordshow Assen 2021 gaat niet door!

29432452_162117777820300_753236139355127554_n

Al ruim een half jaar zijn de voorbereidingen in volle gang

om de 42ste editie van de Dierenparade Noordshow in januari a.s. in Expo Assen weer tot een spektakel en succes te maken. Zeker nu dit jaar voor het eerst gestreden zou worden voor diverse Nederlandse kampioenschappen en de bondsshow Noord van de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers.

Tussen hoop en vrees werden de voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd, steeds met een positieve kijk op beheersing van corona, versoepeling van maatregelen en normaliseren van het dagelijks leven. De laatste weken werd steeds duidelijker en zeker na de persconferentie van afgelopen dinsdag (13/10) van het kabinet, dat het niet verantwoord is om zo’n groots evenement als Dierenparade Noordshow door te laten gaan. De financiële risico’s zijn te groot, maar wat echt telt en de doorslag heeft gegeven is de gezondheid van onze honderden vrijwilligers – inzenders – medewerkers en de 10.000 bezoekers, die op het evenement afkomen.

Voor al die mensen wil en kan het bestuur van de vereniging geen risico’s nemen en daarom is op donderdagavond 15 oktober met pijn in het hart besloten Dierenparade Noordshow Assen te annuleren. De komende periode worden de lopende zaken afgewikkeld en voorjaar 2021 starten de werkzaamheden weer voor de versie 2022. Want als een ding duidelijk is, Dierenparade Noordshow leeft en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet!Dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan de voorbereidingen, zoals vele vrijwilligers en m.n. gemeente Assen, Libéma, hoofdsponsor Kasper Faunafood, overige sponsoren, de NBS en zeker ook de landelijke bond voor Kleindierliefhebbers.

Bestuur vereniging Dierenparade Noordshow,15 oktober 2020